Storytelling bij BKKC

Via mijn blog geef ik u een indruk van de vele spannende, leuke en ontroerende momenten die ik beleef tijdens mijn werkzaamheden.

Blog

Storytelling bij BKKC

Deze week stond in het teken van bijscholen op gebied van storytelling, of op zijn Hollands gezegd: het vertellen van verhalen. Een methode die ik bij het vastleggen van levensverhalen natuurlijk al jaren gebruik. Echter bij het maken van films voor bedrijven en organisaties is storytelling ook een interessante en doeltreffende aanpak. Mits het authentiek is natuurlijk. Bij Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur kregen we inzage in de Halve Zolen route. Een fiets- en wandelroute rondom Waalwijk die wordt ondersteund met een app. Prachtige animaties over de historie zijn te zien, waardoor je het landschap gaat zien als een schilderij met een verhaal. Deze werkwijze doet me denken aan de Buitenkansjes route in het Land van de Hilver. 21 plattelands ondernemers vertellen in een filmpje over hun passie voor hun werk en hun omgeving.