Storytelling met een foto van 71 jaar oud

Via mijn blog geef ik u een indruk van de vele spannende, leuke en ontroerende momenten die ik beleef tijdens mijn werkzaamheden.

Blog

Storytelling met een foto van 71 jaar oud

Vandaag, woensdag 30 september, schrijf ik in mijn wekelijkse column in Brabants Dagblad over een gezin op de vlucht. Het is het gezin van mijn opa en oma, met mijn vader als 8-jarig bang manneke. Het is een verhaal van 71 jaar geleden en er zijn veel verschillen met nu. Maar er zijn ook veel raakvlakken.

Dat geldt ook voor de verhalen uit onderstaand project:

In mei 2015 heb ik met diverse Beekse mensen samengewerkt in het project ‘Oorlog en Vrijheid in Hilvarenbeek’. In dit project zijn veel levensverhalen verteld, die allemaal terug te zien zijn op de website www.oorlogenvrijheid.nl.

Daar zijn ook vijf korte filmportretten terug te zien. Drie daarvan rondom de Tweede Wereldoorlog, verteld door mensen uit Hilvarenbeek en Biest-Houtakker. Ook is een chirurg uit Esbeek aan het woord over zijn ervaringen in Afghanistan. Of eigenlijk benadrukt hij hoe belangrijk het recht is dat kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen. Fara Omarzada uit Tilburg en Hanny van de Wiel uit Haghorst vertellen hun verhaal als medewerker bij vluchtelingenwerk in Hilvarenbeek.

Eigenlijk delen de verhalen wat we allemaal graag willen: in vrijheid kunnen leven. Ik ben van mening dat het vertellen van verhalen, storytelling, ons helpt om grip te krijgen op de wereld.

De filmportretten in het project ‘Oorlog en Vrijheid’ duren elk ca 6 minuten.