Storytelling in bedrijfsfilms

Via mijn blog geef ik u een indruk van de vele spannende, leuke en ontroerende momenten die ik beleef tijdens mijn werkzaamheden.

Blog

Storytelling in bedrijfsfilms

Al jaren leg ik levensverhalen van mensen vast op film. Daarbij maak ik gebruik van een methode die geïnspireerd is op narratieve psychologie. Door deze aanpak krijg ik hele bijzondere verhalen te horen van mensen. Vaak zijn dat oudere mensen die beschouwend terugkijken op hun leven. Of mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een waardevol filmportret van hun levensverhaal achter willen laten.

Sinds een tijd pas ik deze methode ook vaak toe in bedrijfsfilms. Het sluit nauw aan bij Visual Storytelling, en dat is waar ik me de komende tijd extra in ga scholen. Zodat de boodschap van een organisatie echt raakt bij mensen, dat er een beleving los komt.

Vandaag ontdekte ik een interessante website die deze aanpak op een mooie manier toelicht. In beeld en tekst leggen ze in logische stappen uit hoe je een verhaal opbouwt. Een website om te delen, vond ik…